GRIMSTAD: — Dersom de fire kommunene går over til Vest-Agder forrykkes hele balansen mellom Aust- og Vest-Agder. Da er det en ny situasjon, og da kan det være naturlig med en folkeavstemning om overgang også for Grimstad, sier ordfører Hans Antonsen (V).

Formannskapet i Grimstad behandlet nylig spørsmålet om de fire grensekommunene i Aust-Agder skal få anledning til å bytte fylke. Det ble det flertall for.

Samtidig foreslo Antonsen, ifølge Grimstad Adressetidende, at Grimstad også skal søke folkets råd om egen fylkestilknytning, dersom kommunene får endelig overgang.

— Hvis regjeringen og Stortinget sier ja til overgang for dem, så mener jeg at også vi bør søke folkets råd, utdyper Antonsen overfor Fædrelandsvennen. Han legger til at det er langt frem dit.

— Mener du Grimstad hører til i Aust- eller Vest-Agder?

— Jeg mener Grimstad og Arendal hører sammen. Hele denne saken kommer opp fordi vi har en uhensiktsmessig fylkesstruktur på Sørlandet, sier Antonsen. Han har vært stor tilhenger av et Agder-fylke, men mener at folkeavstemningen som sa nei til sammenslåing i fjor høst bør respekteres.

— Da bør vi også respektere folkeavstemningen i grensekommunene som sa ja til overgang, sier han. Kommunestyret i Grimstad behandler saken mandag.