ARENDAL: Det var klokken 14.19 søndag ettermiddag at politiet fikk en bekymringsmelding om en bilist som "vinglet noe voldsomt" på E 18 mellom Grimstad og Arendal, i retning øst.

Kort tid etter ble den mannlige sjåføren stoppet av en politipatrulje. Da var han svært beruset.

— Han satt med vodkaflaska mellom beina da han ble stoppet, opplyser operasjonsleder Jon Kvitne ved Agder politidistrikt til Fædrelandsvennen.

Da patruljen trakk fram alkometeret blåste 39-åringen fra Østlandet til 2,34 i promille.

— Han blåste til godt over 2 på alkometeret, så vedkommende hadde overhodet ikke noe på veien å gjøre. Med en slik promille hadde han strengt tatt ikke noe i fotgjengerfeltet å gjøre heller, kommenterer Kvitne.

Mannen er nå pågrepet og sitter i politiets varetekt. Hans tilstand var av en slik karakter at det ikke var mulig å avhøre ham like etter pågripelsen.

— Han sitter i varetekt hos oss til vi får sikret oss de nødvendige prøvene av mannen. Deretter blir det opp til juristen hva som skjer videre i saken, opplyser Kvitne.

Jourhavende Stine Gjøsund ved Agder politidistrikt sier på generelt grunnlag at promille over 1,3 kvalifiserer til fengselsstraff.

— I forhold til førerkortet vil dette bli inndratt i minst to år ved mer enn 1,2 i promille, opplyser Gjøsund.

Ved skjerpende omstendigheter kan førerkortet inndras i mellom to og fem år.

I tillegg vil omstendighetene og farepotensialet vedkommende utgjorde på sin ferd også være av betydning i en straffeutmåling.