LILLESAND: Saken dreier seg om en eventuell kanal mellom Kaldvellfjorden og Tingsakerfjorden via Langedalstjønna. Saksbehandleren, naturforvalter Ole Martin Aanonsen, var svært negativ og mente at ulempene var større enn fordelene. Prislappen ville nok ligge på nivå med Spangereidkanalen, rundt 35 millioner.

Da kanalsaken kom opp i bystyret, ble det imidlertid flertall med 15 mot 12 stemmer for et forslag fra Halvor Rismyhr (H). Dette gikk ut på at man var positive til at private interessenter kunne gå videre med planene.

Bakgrunnen for at saken i det hele tatt er kommet opp, er en forespørsel fra Lillesand Motorbåtforening om en slik kanal kunne være hensiktsmessig, både for å gi en kortere reisevei mellom de to fjordene og kanskje bedre utskiftingen av forurenset og surt vann. Aanonsen tok i beregningene sine utgangspunkt i en kanal uten sluser, til tross for at Langedalstjønna ligger 4,5 meter over havet. Med en seilingsdybde på to meter, en bredde på minst 10 meter og en lengde på to ganger 300 meter ville det være behov for å fjerne minst 35.000 kubikkmeter masse. I Langedalstjønna ville 50 mål ha blitt tørrlagt.