LILLESAND: - Hva er oppskriften for å bli så sprek?

— Jeg har aldri røykt eller drukket alkohol. Jeg har vært engasjert, hatt godt humør, brukt naturen og kost meg på hytta i Blindleia. Har aldri spist piller, men har ellers spist akkurat det jeg er blitt tilbudt. Lutefisk er favoritten.

Hvor vokste du opp?

— Jeg ble født på Storemyr, men har bodd på Lofthus i 98 år. Vi var 18 unger i nabolaget og lekte i alle hagene. Jeg gikk på Prestholt skole i syv år.

Ditt beste barndomsminne?

— Jeg var tre, fire år. Far kom fra sjøen med en trehest på hjul. Hesten fikk stå i naboens stall.

Hva ville du bli?

— Vi måtte ta det vi kunne. Jeg gikk ledig i fire år. Min første jobb var på Fossbekk Bruk.

Hva ble du?

— Blikkenslager. Jeg begynte hos svogeren min. I 1959 overtok jeg blikkenslagerbedriften.

Hva gjør du som pensjonist?

— Leser nyheter og bøker. Da jeg ble pensjonist begynte jeg også å gå to turer om dagen. Alt ble loggført, helt til jeg kom til 3.200 turer. Så er det jo politikken da. Det er hobbyen min.

Hvorfor ble du lokalpolitiker?

— I 1932 leste jeg en annonse om to eldre som skulle settes bort mot betaling. Det var fryktelig. Siden har jeg jobbet for å bedre de eldres sosiale kår.

Du satt lenge?

— 26 år i kommunestyret og 12 i formannskapet. Varaordfører en periode. Da jeg ble 71 år sa jeg ja til å være listefyll, på sisteplass. Jeg suste rett inn igjen.

Hva er du mest stolt av?

— Noen sier sikringen av Skogerøya som friluftsområde, jeg sier Dovreheimen.

Du kalles Dovreheimens far?

— Jeg jobbet med Dovreheimen i 29 år uten betaling. Folk kom alle veier fra for å se institusjonen, til og med fra Danmark. Men det var da. Lillesand har vokst for raskt, eldreomsorg og skole lider.

Hvorfor Arbeiderpartiet?

— Jeg kommer fra en sosialdemokratisk slekt. Jeg er skikkelig radikal. Og Jens er en kjekk kar. Jeg fikk håndskrevet 100 års-hilsen fra han, på statsministerens brevpapir. Men jeg går ut fra det var som partiformann han gratulerte og samtidig takket for mine over 80 år i partiet.