KRISTIANSAND: Slik er reaksjonen til avdelingslederen på Senter for kreftbehandling, Svein Mjåland, på at sykehusledelsen tirsdag bestemte at tarmkreftoperasjonene skal fortsette ut året i Arendal.

Alarm

Det var han som slo alarm etter at arbeidet med ny kreftplan tydet på at en av tre pasienter var blitt operert på nytt i Arendal.

Og Mjåland har hele tiden ment at sykehusledelsen umiddelbart måtte stanse operasjonene i Arendal, og overføre dem til Kristiansand, der bare fem prosent må opereres på nytt.— Jeg tar sykehusledelsens avgjørelse til etterretning. Samtidig er jeg uenig i deres vurdering av hva som skal til for å sikre pasienter med tykktarmskreft i Agder et likeverdig behandlingstilbud, skriver han i en sms til Fædrelandsvennen.

Skuffende

Han opprettholder også sitt standpunkt om at i denne saken har hensynet til sykehusets indre harmoni veid tyngre enn hensynet til optimal behandlingskvalitet.

— Det synes jeg er skuffende, både i min rolle som kreftlege, i min rolle som avdelingsleder og i min rolle som prosjektleder for Handlingsplan for kreftbehandling ved Sørlandet sykehus, skriver Mjåland.