LILLESAND: — Vi synes vi har fått til et svært variert tilbud, for mennesker i alle aldre. Det har kanskje vært litt lite for eldre ungdom tidligere, dette retter vi opp i år, sier lederen for LillesandsDa'ene Kari Berntsen.

Det tyvstartes litt på dagene med Kari Svendsen og Kjell Skaslien for byens pensjonister onsdag 19. juni. Og fredag 21. juni blir det forhåpentlig en tørr og fin sommernatt på Havnetomta med lokale og populære Cigarkameratene, The Bjorvands og sist, men ikke minst The norwegian Beatles. Her blir det garantert god stemning, mener festivalkomiteen.

Selve den offisielle åpningen er på formiddagen lørdag 22. juni. "Sørlandets lengste frokostbord" er selvsagt på plass, og det blir en konsert med Maxime, en kvintett som synger rytmisk a capella. Og på kvelden lokkes det med Radiojam på Havnetomta. Av programmet kan vi ellers nevne Bragr, med bandmedlemmer fra Danmark og Sverige. Noen husker kanskje sjarmerende Duerne for noen år tilbake. På søndag gjester en av dem Lillesand med sitt band.

Sirkus og skum

Mandag 24. juni kommer Jonas Fjeld og Ben Basgård til Tollbodbrygga, mens Nitedals Jazzband dukker opp i Rådhusgården. De hadde hørt rykter om LillesandsDa'ene og spurte om de kunne komme. Onsdag gjester Gisle Børge Styves Trio Tollbodbrygga, torsdagen er det rusfri ungdomskonsert med Gabrielle og kvelden etter dansekveld med JanArilds og TG.

Lørdag kveld er det så tid for ett av høydepunktene for mange, Postgirobygget og de lokale Rød Mix på Havnetomta.

— Her blir det nok mye allsang, smiler Geir Jenssen. Dagen etter er det så konsert med Rita Eriksens trio i Lillesand kirke.

Sjørovertog og blomstertog

Det er ikke til å komme forbi at Da'ene til tider har vært litt uheldig med været. Arrangørene har alltid et alternativ B, som enten er under teltduken eller under tak.

— Vi har hele 500 kvadratmeter med telt, sier Roger Heimdal.

Alt det gamle og kjente er også på plass, fra sjørøvertokt, skjærgårdskonsert og blomsterbarnetog til formiddagsmusikk i parken og opptreden av Cirkus Arnardo og bacalao i museumsgården. Skumparty for ungdommen skal det også være. Og det blir internasjonal dag med spennende retter. Årets festivalutstiller er Benita Tornholm.