KRISTIANSAND: — En politipatrulje oppdaget mannen syklende i en gate i sentrum av Kristiansand natt til søndag 4. mars. Patruljen, som gjenkjente den 50 år gamle mannen, fant det underlig at han, som er bosatt i en naboby lenger vest, var på sykkeltur i Kristiansand midt på natta. Derfor ble han stoppet og sjekket, sier politiførstebetjent Øystein Jørgensen, leder av narkotikaavsnittet på Kristiansand politistasjon.

Nervøs og ruset

— 50-åringen var påfallende nervøs da politifolkene snakket til ham, og han fremstod også som ruset. Mannen opplyste at han bodde på hotell i Kristiansand. Da hotellrommet hans ble ransaket ble det relativt raskt funnet 120.000 kroner i kontanter. Da en narkotikahund ble satt inn i søk, ble det funnet til sammen 1,2 kilo amfetamin i to forskjellige pakker, opplyser Jørgensen.

Gateverdien på amfetamin varierer etter tilbud og etterspørsel. Det er ikke uvanlig at det betales 450 kroner per gram. Det betyr at det beslaglagte amfetaminpartiet kan ha en gateverdi på over en halv million kroner.

— Pengebeslaget antar vi stammer fra salg av narkotika. I kjølvannet av pågripelsen av 50-åringen er flere andre pågrepet og siktet for grov narkotikaforbrytelser.

Tidligere straffet

Den siktede 50-åringen er tidligere straffedømt en rekke ganger for grove narkotikaforbrytelser, vinningsforbrytelser og veitrafikksaker.

Mannen har sittet i varetekt siden han ble pågrepet. Han har erkjent å ha oppbevart narkotikapartiet, men benekter salg.