KRISTIANSAND: KrF-politikeren mener dramatikken er stor for bygda nord i Kristiansand.

— Når vi kan strekke ut en hånd til Start, må vi hjelpe de svakeste først. Denne skolen har de hatt siden 1850-årene, det er samlingspunktet, og nå forsvinner det. På Mosby har vi et bakeri og et bedehus, som gir mat for kropp og sjel, men det er ikke nok, appellerte Harald Sødal overfor formannskapet onsdag.

_K1P5636.jpg Foto: Tore-André Baardsen

Men kun KrF og Pensjonistpartiet stemte for å beholde 1.-4.-skolen på Mosby. Høyre, Ap, Frp og Venstre vil samle hele grunnskolen i Torridal i tre bygg på Hommeren. Tidligere har kommunalutvalget og oppvekststyret gjort samme vedtak.— Det er aldri med lett hjerte vi legger ned en skole. Men forslaget om to skoler strider mot hva lokalbefolkningen selv ønsker, sa gruppeleder Mette Gundersen (Ap).

— Det spørs hvem du snakker med. De på Mosby vil selvfølgelig beholde barneskolen sin, repliserte Grete Kvelland Skaara (KrF).

Flertallet i KrF tviler på at man sparer de skisserte åtte millioner på sammenslåingen, og mener blant annet det må være mulig med felles barneskoleadministrasjon.

— Det er ikke realistisk med felles administrasjon, med to kilometers avstand, mente Dag Vige (V), som så klart flest fordeler med Torridal-alternativet.

Neste uke vedtar ventelig bystyret å legge ned Mosby skole. Høyre, Frp, Ap og Venstre har til sammen 37 av de 53 representantene i bystyret, i tillegg kommer et mindretall fra KrFs gruppe.

Skolen skal stå ferdig i 2016. Det må bygges snaue 5000 kvadratmeter til en pris på 104 millioner kroner. Hvis Mosby skole legges ned, blir gymsalen stående og tomta reserveres nærmiljøpark og fremtidig barnehage med 100 plasser.

Striden om hvor skolen i Torridal skal ligge har pågått siden bystyret vedtok én skole i 2010.