KRISTIANSAND: — Det er ille å bruke kommunale penger til å hjelpe Start. Dette er en helkommersiell eliteklubb. En redningsaksjon er i tilfelle en oppgave for næringslivet, ikke for kommunen, sier kapellan Nils Terje Andersen i Vågsbygd menighet.

Ytringen kommer etter at Kristiansand formannskap mot én stemme (Dag Vige, V) vedtok å gi Start et lån på fem millioner kroner, samtidig som kommunen bestemte seg for å fryse rentene på et lån som er på 40 millioner kroner. På sin egen facebook-side la Andersen onsdag ettermiddag ut denne meldingen. "En kommune som holder på sånn bør ha god råd".

Prinsipp

— Det er prinsippet jeg reagerer på. Kommunen kan ha gode grunner for å gjøre det den gjør nå, men det er på grensen til grelt når det offentlige gjentatte ganger må gå inn og hjelpe en kommersiell aktør som Start er, sier Andersen.

Vågsbygd-presten mener det er andre offentlige oppgaver som bør nyte godt av kommunale midler.— Det finnes en del forebyggende breddetiltak for unge her i byen som drives for nærmest knappenåler. Det er mange som opplever at det spares på disse tilbudene, sier Andersen.

Liker fotball

— Du er kanskje ikke så fotballinteressert?

— Hvis du hører på dialekten min, så kommer jeg fra Lillestrøm. Jeg bruker gjerne frisøndager på å besøke Åråsen. Det handler ikke om det, men om at en kommune som gjentatte ganger har uttrykt at den har dårlig råd, går inn og støtter en eliteklubb som Start, sier Andersen.