HÆGEBOSTAD: — Hvis det kan føre til at flere menn hjelper til med juleforberedelsene, må du gjerne få dette bildet, sier sognepresten når vi ringer.

Slik ser Bernt Rune Sandrib ut når han holder på med noe han har bedre teknikk med enn vinduspuss. Foto: PRIVAT

— Teknikken din, er det fordi du er prest eller fordi du er mann?

— Vi prester jobber mye med det som kommer ovenfra, men dette skyldes definitivt at jeg er mann, ler sognepresten.

Baktanke

Han forteller:

— Som mange menn sliter jeg med å se behovene for å pusse, vaske og rydde, men jeg ville behage min kone med blanke vinduer til jul. Mye handler jo om å få gunst fra kona. Hun var på jobb da dette skjedde.

Baktanken var selvsagt også på plass. Bernt Rune Sandrib tenkte at hvis han la ned en ekstra stor innsats, ville kanskje kona velsigne ham med bortfall av en del andre huslige oppgaver.

- Men du må forklare teknikken din?

— Da sidevinduet nektet å åpne seg, måtte jeg finne på noe. Jeg kunne selvsagt gått utenfor, men jeg tenkte vel ikke på det. Det ble en variant som erfarne vinduspussere sikkert ikke bruker.

Fordelen med den er at kona og andre ikke kan betvile innsatsen som Bernt Rune Sandrib har lagt ned.

Klager

Presten har faktisk fått klager fra menn i sognet sitt.

— Ja, noen har beklaget seg over at jeg la ut bildet på Facebook. De frykter et press om å gjøre noe i huset. Akkurat det er bare fint, ler sognepresten.

En kollega går forbi mens vi skriver saken. Han forteller at han forrige helg gjorde akkurat det samme; pusset vinduer i et forsøk på å slippe andre oppgaver.

Hva er det Bjørn Eidsvåg (også prest) synger?

"Eg er berre ein mann

som gjer så godt eg kan".