KRISTIANSAND: — Vi er ikke engstelige for at det skal bli konflikt, og vi har ikke satt oss i mot plasseringen. Barnehagene skal selv ha ansvar for sine områder, og jeg ser ikke at dette vil bli problematisk, sier oppvekstdirektør Arild Rekve.

Fædrelandsvennen kan i dag fortelle at den nye, midlertidige plasseringen av 17 såkalte nødboliger for sosialt vanskeligstilte blir i Marviksveien 125 på Lund.

Det er like ved hvor Bamsebo barnehage holder til med to midlertidige avdelinger, og rundt 50 barn. Like ved ligger også Roligheden gård barnehage, og Wilds Minne skole, som sammen med beboerne på nedre Lund har grøntområdene i Marvika som et populært turområde.

To år

— Vi har vært i Ægirs vei for lenge, og vi har fått pålegg av Fylkesmannen om å flytte. Så blir dette en midlertidig løsning i to år. Etter det håper vi å kunne tilby brukerne permanent bolig, sier helse- og sosialdirektør Lars Dahlen.

Etter at de midlertidige brakkene i Ægirs vei på Lund kom opp i 2010, har området vært sterkt belastet. Fædrelandsvennen har skrevet om flere episoder som involverer rus, vold, torpedovirksomhet og beslag av skytevåpen.

FLYTTES: 17 nødboliger flyttes fra Ægirs vei på Lund til Marvika. Der skal de stå midlertidig i to år, til det skal være permanente boliger på plass. Foto: Lars Hoen/Arkiv

De to midlertidige barnehageavdelingene i Marvika ble tatt i bruk etter at nye Bamsebo barnehage brant under oppføringen. Den nye barnehagen kan stå ferdig ved årsskiftet, og siden brakkene vil være på plass rundt 1. november, vil det bli en overlapping på to måneder.

Ikke bekymret

Lars Dahlen er imidlertid ikke bekymret for det nye naboskapet.

— Det blir en periode med overlapping, og vi må ivareta sikkerheten. Vi går inn sammen med oppvekstsektoren for å se på dette, og vil ta forholdsregler for å få det til å fungere, sier han.

Styrer av Roligheden gård barnehage, Anne Hagen, sier at hun ikke er bekymret for sprøytespisser.

— Jeg ser ikke noen problemer med det. Vi er vant til å være tett på naboer og institusjoner, og sprøytespisser er jeg ikke redd for. Vi tar alltid en sikkerhetssjekk av området, sier hun.

17 boliger

Det er i dag totalt 31 plasser for sosialt vanskeligstilte i Ægirs vei. 14 flyttes til nye permanente boliger ved Lauvåsen, mens de resterende 17 boligene flyttes til Marvika.

Terje Madsen, avdelingsleder i oppfølgingstjenesten for rus og psykisk helse, sier imidlertid at det ikke vil være så mange som 17 beboere der samtidig.

— Disse boligene vil ikke bli fylt opp, og det vil være langt færre enn 17 der til en hver tid, sier han.

Madsen bekrefter at det har vært en del utfordringer ved beboerne i Ægirs vei i løpet av de tre årene.

— Men de ansatte har sammen med vaktselskap og politiet håndtert dette greit, sier han.

Det er Kristiansand eiendom som har stått for plasseringen av brakkene. Rådgiver Einar Hanssen sier at nabovarsel ikke har blitt sendt ut. Beboerne i området vet dermed ingenting om den nye naboen.

— Tomtene er langt unna tomtegrensene til naboer, og etter plan- og bygningsloven er vi ikke nødt til å varsle.