KRISTIANSAND: – Jeg så den lange køen da jeg kom til visningen. Da tenkte jeg at dette kan bli moro, sier eiendomsmegler Kjetil Lossius hos Plussmegleren.

Til visningen på selveierleiligheten på Nedre Lund dukket det opp over hundre personer. Lossius sier at han ikke har opplevd lignende de siste ti årene.

– Det var ufattelig morsomt med en slik interesse.

Han tror beliggenheten og leilighetens eksklusivitet var avgjørende for at så mange dukket opp.

– Det viser seg at det er stor pågang etter slike store leiligheter. I denne blokken med fem leiligheter, har det ikke vært noe ute for salg på 11 år, sier Lossius.

Ved sist solgte leilighet havnet prisen på 2.450.000 kroner. På de elleve årene har prisen mer enn doblet seg – til tross for at denne leiligheten trenger oppussing.

Totalt 40 personer skrev seg opp på interessentlisten etter visningen, noe som skapte utfordringer for megleren.

– Det var utrolig morsomt, men utfordrende å skulle ringe rundt til alle 40 på lista. Vi fikk heldigvis tak i alle, sier Lossius.

Leiligheten ble til slutt solgt for 5.3 millioner kroner. Det var 650.000 kroner over taksten, som var på 4.650.000 kroner.

– Både kjøper og selger var fornøyd med prisen. Det var ikke overraskende at den gikk over takst med den store interessen.