KRISTIANSAND: — Vi mener at ulvejakta har gått for langt. Nå bør folk aksjonere ved å gå tur i nabolagene og i heiene hvor ulven kan ha vært på ferde, for å skremme den bort fra jaktlagene, sier Hans Petter Horve, bystyrepolitiker for Miljøpartiet De Grønne i Kristiansand.

- Trolig ulv

Horve bor på Mosby, bare rundt 300 meter fra stedet hvor det ble funnet en skambitt elgkalv denne uka.

— Sannsynligheten for at ulven har angrepet elgkalven er stor, sa Tom Aurebekk Udø, rovviltkontakt i Statens naturoppsyn, til Fædrelandsvennen torsdag. Han avlivet den skadede elgen på stedet.

- Tillatelser i hytt og pine

I slutten av september ble tre lam funnet drept i Øvrebø. Lammene ble trolig drept av ulv.

Hendelsen medførte at Fylkesmannen ga fellingstillatelse for ulv i flere kommuner i Vest-Agder. Hundrevis av lokale jegere har nå registrert seg som lisensjegere, og har dermed tillatelse til å felle ulven.

— Det gis fellingstillatelse i hytt og pine uten kritisk innfallsvinkel, bare det blir observert noen få døde sauer eller beitedyr. For meg virker det som om ulvejegerne kun jakter for spenningens skyld, fremfor at de har omsorg for sauebestanden, mener Hans Petter Horve.

Klar for skremme-turer

Horve vurderer nå å mobilisere naturvernere i turgrupper som skal gå på skremme-turer på ulike steder i distriktet.

— Ulven bør ferdes fritt. Vi ønsker å mobilisere folk, slik at de camper eller går tur i områder både i Mosby og andre steder, der spor etter ulven er observert.

— Hvorfor mener du at ulven bør få leve?- Det er en truet dyreart, og den gjør ikke skade på mennesker, sier politikeren og fortsetter:

— Før i tida klarte bøndene å gjerde inne dyrene sine eller å passe på dem med gjetere. Bøndene må ta større ansvar for å verne om dyrene sine, fremfor å ha fokus på å at ulven skal felles.

- Trekk tilbake fellingstillatelsen

Bystyrepolitikeren mener at fellingstilaltelsen for ulven, som nå trolig lusker rundt på Sørlandet, bør trekkes tilbake.

— Hvis fellingstillatelsen på ulv ikke trekkes tilbake, kan jegerne vente seg aksjoner, understreker Horve.