GRIMSTAD: — Det er veldig fortvilende, og vi taper mye penger på det. Det skaper mye ekstraarbeid, sier Geir Egil Olsen, daglig leder i Olsen Bil, til Fædrelandsvennen.

Olsen Bil har i lengre tid vært plaget av innbrudd. Nå har Olsen fått nok. Han utlover nå en dusør på 25.000 kroner til den som kommer med tips som hjelper å oppklare saken.

Plaget i flere år

— Vi har vært plaget med innbrudd i flere år, men nå i det siste har det vært veldig mye, sier Olsen.

Den siste uka har bilforretningen vært rammet av ikke mindre enn sju innbrudd. Innbrudd i biler, og tyveri av blant annet felger og stereoanlegg, pluss skader på bilene, gjør at Olsen Bil taper mye penger på brekkene, som skjer om natten før noen kommer på jobb.

— Hvor mye de har stjålet for vet jeg ikke, men til sammen blir det en del. Ikke dekker forsikringen det heller, ettersom tyveriene hver for seg er av så liten verdi. Men til sammen blir det mye penger, sier Geir Egil Olsen.

Sakene blir henlagt

Han forteller at bilforretningen begynner å bli vant med innbrudd, og sier de har ett innbrudd i måneden, men at sju i uka er heller uvanlig.

Tidligere har bilforretningen oppklart sakene selv, ved hjelp av overvåkningskamera.

— Vi har pratet med politiet, og bedt de kjøre ekstra vaktrunder. Samtidig har vi gitt de videoene, med skiltnummer og alt, men sakene blir bare henlagt på grunn av ressursmangel, sier han.