LISTER: En UP-patrulje utstyrt med snittmåler oppdaget 21-åringen like vest for Vigeland på E39 natt til lørdag 24. august ved totiden om natten. Bilen kjørte så fort opp ved Fardal at politibilen, med en hastighet på 200 kilometer i timen i starten, ikke klarte å ta innpå 22-åringen. Først da politiet nærmet seg Lyngdal fikk de igjen kontakt med bilen. Blålyset ble satt på men bilføreren reagerte ikke. Gjennomsnittsmålingen startet i 60-sonen i Lyngdal, og fortsatte videre mot Kvås. Til slutt endte bilføreren i grøfta. Han kjørte en Honda S200 med en toppfart på 240 kilometer og 240 hestekrefter. Bilen kan nå 100 kilometer i timen på 6,2 sekunder.

I Lister tingrett innrømmet 21-åringen å ha kjørt i 100 kilometer i timen. Han benektet i retten å ha forstått at politiet ville stoppe han, og hevdet at han ikke så noe blålys bak seg. Til politiet straks etter pågripelsen innrømmet han at han forsto politiet kjørte etter. Han innrømmet i retten å ha gjort forsøk på å stikke fra politiet fordi han fryktet å miste førerkortet.

Lister tingrett mener det må reageres strengt på fartsovertredelsen. "Grovt uaktsomt, sterkt klanderverdig" skriver retten.