Tor Ståle Stålesen har endelig klart å ringe 113 og blir undersøkt nedentil av Kristen Ravnåsen. Sigmund Hauge og Frode Sivertsen er ambulansefolk.
Frolandsentreprenørene er ikke helt heldige med høydeberegninger på nybygg. Aslaug Moldal, Anne Karin Aabel og Martha Halberg i aksjon.
Bob bob! Halsbrekkende tur for Kristen Ravnåsen og Tor Ståle Stålesen.
"Jakten på kjærligheten" blir litt komplisert for Øystein Svaland når "Ester fra Grimstad", i Tor Ståle Stålesens skikkelse, dukker opp. På benken Martha Halberg og Therese Aamlid Bjelland.
Kvinnekroppen blir nøye gjennomgått av Kirsten Granåsen Drangsholt .Til høyre Martha Halberg.
"Vil Kristen Ravnåsen komme på dansegulvet?" Her er han i aksjon mellom Therese Aamlid Bjelland og Marit Sandåker Løland.
Jaaa! Odd Gunnar Tveit, spilt av Alfred Kylland, er i ekstase over å ha fått Siv Jensen, Aslaug Moldal, på besøk til Birkeland.
Alltid en prat på benken i revy! Her ser vi Therese Aamlid Bjelland og Frode Sivertsen. "Se! en hest på Tobiases Jorde!" "Det e jo bare noe rusta skrapjern!"
Kirsten Granåsen Drangsholt står foran en foryngelseskur, Øystein Svaland er lege. "Æ tok med et eksemplar æ har gåandes heime!"

BIRKENES: Det er femte gang revykreftene samles. Øvingene tok til alt før sommerferien, og Olav Grendstad har vært inspirerende instruktør. Det var smekkfullt hus da vi overvar premieren på Valstrand fredagskvelden. Vi fikk se et show som var spekket med gode poenger, enten det så var lokale morsomheter eller gags som kan gjøre seg i enhver revy. Forfatterne bak de mange innslagene, det er 24 av dem alt i alt, har vært flere. Og sketsjene vokser jo til etter hvert, når nye ideer dukker opp på øvingene.

"Tatt av vinden" var navnet på årets revy. Og selvsagt var vindkraften et yndet tema. Her kom svensken som sa han "gillade best medvind" med tydelig adresse til Motvind-aksjonistene. Og her gikk debatten livlig, med malende ordbilder om "faul hakka opp til kjøttdeig".

— Har funne ein skatt!

Ingen revy uten to på benken — aller helst med rullator! De var med denne gangen også, med en dame av det optimistiske slaget og en i den andre enden av skalaen: "Se på bjørkane så fine dei e!" "Ja, men dei har aldri blitt kløpt!"

Og så var det han som var så glad for at han hadde fått brev fra kommunen. "Æ har så æ klarer mæ, for kommunen har funne en eiendomsskatt på tomta mi!"

Lokale innslag

Som kjent var det et lokalt innslag på TV2s satsing "Jakten på kjærligheten". Og bonden, i Øystein Svalands skikkelse, hadde mye å velge i! Men "Ester fra Grimstad" ble fort sjaltet ut.

Det var mange høydepunkter. Som Alfred Kylland som en spurtende kommunepolitiker Odd Gunnar Tveit og samme mann som "Udd Nordstoga" og en beåndet poet. Den mannen er gull for revyen. Det samme er en sprudlende opplagt Kristen Ravnåsen. Og flere til. Jo da, Birkelandsgjengen kom fra årets revy med heder.