AUST-AGDER: Aust-Agder tingrett har dømt den nå 20 år gamle mannen til to år og to måneders fengsel, der åtte måneder ble gjort betinget. Han må også ut med 60.000 kroner i oppreisningserstatning til jenta.

Politisommel

Rettspraksis tilsier at mannen skulle hatt en strengere straff. Retten tok ved straffeutmålingen hensyn til at 20-åringen innrømmet alt, slik at jenta slapp å frykte for ikke å bli trodd. Det var imidlertid politisommel som ga den største strafferabatten. Mor til jenta anmeldte forholdet i midten av juni 2012. Deretter gikk det to og en halv måned før det ble gjennomført dommeravhør av jenta og ytterligere sju og en halv måned før tiltalte ble avhørt.

Retten mente at politiets tidsbruk alene skyldes sendrektighet, og at den lange saksbehandlingstiden utvilsomt har påført både tiltalte og fornærmede ytterligere belastninger.

Svakt utrustet

Forsvareren prosederte på frifinnelse, og viste til at undersøkelser og observasjoner av 20-åringen slår fast at hans evner ligger tett opp mot lett psykisk utviklingshemming.

Domfelte kom i kontakt med jenta på internett. Mor til jenta kjørte ved flere anledninger datteren hjem til domfelte, der jenta også ved et par anledninger overnattet.