VALLE: Det sier politiadvokat Terje Skaar til Fædrelandsvennen.

— Vi har funnet blodspor på en støvel avdøde hadde på seg under festen i Valle. Disse blodsporene er dna-analysert og stammer fra den siktede. Støvelen hadde for øvrig et jernbeslag, sier politiadvokat Skaar.

Den 38 år gamle mannen fra Grimstad, som er siktet for drapet på Helge Dahle (50), fikk hjernerystelse som følge av sparket, og ble sydd med fire sting.

Da drapssiktede ble fremstilt for forlenget varetektsfengsling i Kristiansand tingrett, ba ha om å bli løslatt fordi han handlet i nødverge. Retten har lagt vekt på at siktede har overskredet grensen for gjengjeldelse da han stakk Helge Dahle med fire dype knivstikk, tre av disse i ryggen. Siktede er derfor varetektsfengslet i ytterligere åtte uker.

Politiet venter fortsatt på den endelige obduksjonsrapporten etter som skjedde 26. mai. Når rapporten kommer, blir saken sendt til endelig påtaleavgjørelse hos riksadvokaten. Den foreløpige siktelsen gjelder forsettlig drap.

Etterforskningen av drapet har vært komplisert fordi de involverte var sterkt påvirket og husker lite fra det som skjedde. Dahle ble drept med en pølsekniv som milliardær Knut Axel Ugland hadde med på festen.