KRISTIANSAND: Londskråga Pub har fått 20.000 kroner i bot etter at de skjenket tre mindreårige 7. april i år. NHO Reiseliv mener det derfor blir en tilleggsstraff hvis utestedet også skal få inndratt skjenkebevillingen for fire uker slik kommunen nå ønsker.

I formannskapets møte på onsdag, sa organisasjonsdirektør Eva Berglund Åsland, at de var usikre på om dette var å regne som en dobbelt straff. Likevel har de kommet til at utestedet ikke blir straffet to ganger, selv om bevillingen nå blir inndratt.

— Men hvis ikke inndragning av skjenkebevillingen er en straff, hva er det da? spurte Mette Gundersen (Ap).

— Her er det snakk om at å reagere på skjenking av alkohol til mindreårige. Det ligger i våre retningslinjer at det ikke skal skje. Om det som nå skjer er å straffe noen to ganger, er ikke vår jobb å avgjøre, sa Grete Kvelland Skaara (KrF).

Det er firmaet Lund Restaurantdrift som driver Londskråga Pub. De har akseptert at de brøt loven og betalt boten på 20.000 kroner.

Nå blir det Fylkesmannen i Vest-Agder som skal avgjøre om kommunen har anledning til å frata dem skjenkebevillingen i tillegg.