GRIMSTAD: — Dette gisseldramaet har rystet hele verden, men det kommer ekstra nær når en fra Grimstad er blant de savnede, sier Hans Antonsen, ordfører i Grimstad.

Mannens pårørende har de siste dagene fått hjelp fra kommunenes kriseteam. Ifølge Antonsen har det skjedd i tett samarbeid med Statoil.

— Vi håper at vi skal få alle igjen, og det håpet holder vi fast ved, sier Antonsen

Fra Vestlandet

Alf Vik kommer opprinnelig fra Austrheim i Hordaland, men er bosatt i Grimstad. Han ble ansatt i Statoil i 2007 og har ifølge Stavanger Aftenblad jobbet ved anlegget i In Amenas i tre år.

Grimstad kommune ble informert kort tid etter at terroristene slo til mot anlegget der Alf Vik jobbet.

— Vi har hatt tett kontakt med Statoil, så dette har vi visst om i lengre tid, sier Hans Antonsen.

Han vil ikke gå ut med andre opplysninger om den savnede, men ifølge VG er han gift og har tre barn.

— Har du selv vært i kontakt med familien?

— Hvordan vi følger opp dette, er taushetsbelagt, men på generelt basis kan jeg si at det er fagfolk i samarbeid med Statoil som følger opp de pårørende.

Søket fortsetter

At Alf Vik var blant de savnede, ble offentliggjort på en pressekonferanse hos Statoil søndag kl 22.00. Statoil-sjef Helge Lund sa på pressekonferansen at søket etter de fem pågår med full styrke og at konsernet nå gjør alt for å støtte de savnedes familier.

– Vi står samlet i denne tunge tiden og tenker nå på de pårørendes dype uvisshet og fortvilelse. Vi ber alle vise dem aktsomhet i denne krevende situasjonen. Vi skal gjøre det vi kan for å støtte dem, uttalte konsernsjef Helge Lund.