AGDER: Det kom fram i politiadvokat Ingrid Thorsens prosedyre i Kristiansand tingrett torsdag. Samtidig mener hun mannen må fradømmes retten til å jobbe med barn i fem år.

Saken omhandler en lærer i 40-årene og en 14 år gammel elev ved en skole på Sørlandet. Ifølge tiltalen skal læreren ved tre anledninger i fjor høst ha kysset jenta og befølt henne på brystene utenpå og under tøyet.

Benekter hendelsene

Læreren har hele tiden benektet dette.

— Det har aldri, aldri vært noen fysisk kontakt mellom oss slik hun påstår. Etter hvert følte jeg meg nærmest forfulgt av jenta, sa læreren i tingretten onsdag.

Bakgrunnen for hendelsene var at 14-åringen i lengre tid hadde vært forelsket i ham.

- Ble utnyttet

Politiadvokat Ingrid Thorsen erkjente i prosedyren at de angivelige overgrepene lå i det nedre sjiktet av skalaen. Det skjerpende i saken er det store tillitsbruddet fra lærerens side.

— Tiltalte har vært klar over at jenta var forelsket i ham og utnyttet hennes sårbarhet og grenseløshet, sa Thorsen i retten torsdag.

Det var ingen vitner til de angivelige overgrepene som skal ha funnet sted på skolen i skoletiden. Thorsen mener likevel at jentas forklaring er nok til å dømme læreren.— Hun forklarer seg om alle de tre episodene på forskjellig måter, og viser et hendelsesforløp med detaljer som en 14 år gammel jente ikke er i stand til å dikte opp, mente Thorsen i prosedyren.

Ville beskytte læreren

At jenta overfor skoleledelsen først nektet for at overgrepene hadde funnet sted, mener aktor skyldes et ønske om å beskytte læreren.

— Jeg vil ikke at han skal miste jobben, sa 14-åringen til en venninne.

Læreren ble permittert fra sin stilling da saken begynte å rulle. Det var jentas mor som anmeldte saken.

- Må frifinnes

Den tiltaltes forsvarer, Monica Haugedal, mener retten må gå for full frifinnelse.

— Min påstand er at det er umulig å være sikker på at tiltalte har gjort dette. Det er ord mot ord, og ingen vitner, sa Haugedal i sin prosedyre.

Hun mener jentas troverdighet er svekket gjennom at vitner har forklart seg om hennes forhold til sannhet.

I retten torsdag la bistandsadvokat Solrun Vik fram et krav om oppreisning til jenta på 40.000 kroner.

- En vanskelig sak for skolen

Leder for skolene i kommunen der overgrepssaken skal ha funnet sted, sier alle rutiner ble fulgt da skolen ble kjent med den.

— Dette er en svært vanskelig sak for skolen, sier den kommunale lederen til Fædrelandsvennen.

Han sier han tidlige ble orientert om de angivelige overgrepene av rektor på den aktuelle skolen, og har siden bistått.

— Rektor har håndtert denne saken på en god og ryddig måte, i forhold til eleven, foreldrene og i forhold til læreren, sier skolesjefen.

Han ønsker ikke å kommentere detaljer rundt saken, men sier alle rutiner er fulgt. Rektor ved skolen ønsker ikke å svare på spørsmål fra Fædrelandsvennen.

— Dette er en personalsak, sier rektor.