ORDEN: Kontrollør Morten Songedal har også øynene oppe for dårlige lys og andre feil og mangler på bilene. Foto: Ina Rosenberg Stavrum/F�drelandsvennen
FANGER OPP: I denne bilen er kamerasystemet for gjenkjenning av bilskilt og kjennemerker. Rundt svingen står kontrollørene. Foto: Ina Rosenberg Stavrum/F�drelandsvennen

KRISTIANSAND: I morgentimene onsdag sto Morten Songedal fra Statens vegvesen i krysset av Vågsbygdveien og Myrbakken, klar til å vinke inn bilister.

Kontrollerer skilt

Statens vegvesen utfører nemlig i dag en ANPR-kontroll. I bilen deres, som står plassert ved Blørstad-busstoppet, fanger et kontrollsystem opp registreringsnumrene og sammenligner dem med en liste over kjøretøy som er begjært avregistrert.

Morten Songedal får beskjed om eventuelle uregelmessigheter og veileder bilistene inn til kontrollørene i Myrbakken et par hundre meter unna. Formålet er at kontrollen skal være mer målrettet.

Forventet antall

Statens vegvesen har vært på stedet siden rundt klokken 06.00. Manglende EU-godkjenning og forsikring er også gjengangere hos bilister som har blitt stoppet i dag.

— Så langt har vi stoppet rundt 20 stykker. De som blir tatt blir avskiltet. Jeg vil si at antallet er som forventet, forteller Songedal.