MANDAL: – Dette er en knall uke som forhåpentligvis blir høydepunktet på hele russetiden, smiler revysjefene Hanna Lindland og Marie Lundevik.

REVYSJEFER: Marie Lundevik og Hanna Lindland er revysjefer for årets russerevy i Mandal. Øvelsene foregår i gamlekinoen - og det i vinterferien! Foto: Jarle R. Martinsen

Sjekk videoen øverst i artikkelen!

I den gamle kinoen møtes nesten hundre russ for å øve denne. Snart er det alvor, da er det over elva og i Buen det skjer. Fem forestillinger skal de ha.

Ikke spikret

– Vi har ikke helt spikret navnet på revyen, men det går mot "Vi skal lage liv — ingen tvil!", forteller de to. De lover mangt og meget fra stort og smått i Mandal, men har også prøvd å gjøre revyen med allmenn slik at folk utenfor byen også vil ha stor glede av å komme.

En stor utfordring har de i år med å skaffe sponsorer. Det er dyrt å lage revy, og de er langt unna målet.

– Mange forbinder russen med noe negativt. Det er jo veldig synd, og i alle fall i denne forbindelse. Revyen er jo noe virkelig positivt til beste for byen, sier Hanna.

INSTRUKTØR: Kathrine Nor Gundersen er revyveteran i Mandal. Og nå instruerer hun russen til deres revy. Som i dette tilfellet vil si Sondre Kjeve, Marius Kristensen og Gerd Jung Reiertsen. Foto: Jarle R. Martinsen

Gode råd

Hun er datter av byens revykonge, Svein Lindland. Derfra får hun gode råd. Men russen får mest hjelp av en annen revydronning, Kathrine Nor Gundersen. Hun har laget en mengde med revyer og show i Mandal i årenes løp. Nå er hun instruktør for russen.

– Veldig artig og kaotisk å instruere dem. Det er ikke helt slik at oppmøte klokka ti nødvendigvis er klokka ti for dem, smiler hun.

Selv er hun godt i gang med å lage egen revy — det blir sommerrevy i Mandal i år også.

Men først premieren på russerevyen. Den er 15. mars.

Sjekk videoen øverst i artikkelen!

ÅPNINGSDANS: Her øver gjengen på åpningsdansen til revyen. Nærmest til høyre er Kristina Ågedal. Foto: Jarle R. Martinsen