KRISTIANSAND: — Vi har valgt å sikte mannen for forsettlig drap på bakgrunn av omstendighetene i saken. Samtidig er jeg opptatt av at det er svært tidlig i etterforskningen, og at siktelsen kan bli endret underveis, sier politiadvokat Leif Aleksandersen, som var den påtalejuristen som hadde vakt søndag formiddag og som dermed tok standpunkt til siktelsens utforming.

— Spørsmålet om legemsbeskadigelse med døden til følge er vurdert, men her er det etter mitt skjønn slik at den siktede må ha forstått at knivstikkingen kunne medføre døden, altså at han innså dødsfølgen, sier politiadvokaten.

Ifølge operasjonsloggen til Agder politidistrikt som ble sendt ut tidlig søndag morgen ble avdøde påført fire knivstikk – tre i ryggen og et forfra høyt opp høyre side.

Den siktedes forsvarer, advokat Svein Kjetil Stallemo, sier til Fædrelandsvennen at mye kan forandre seg i forhold til en siktelse i en slik sak.

— Jeg registrerer at politiadvokaten går ut med en siktelse om forsettlig drap, selv om det kanskje ville være mer riktig med legemsbeskadigelse med døden til følge. Men han tar et forbehold om siktelsen, og det er det riktig å gjøre fremholder advokaten.