KRISTIANSAND: — Hva skjer på Myren-Dagen?

— Det er en familiedag der man kan ha med medbrakt mat til piknik i hagen. Vi selger billig kaffe, brus og is. Det blir åpent i grafikkverkstedet i låven, med omvisning ved Ann-Randi Herland. Det blir også omvisning i hovedhuset ved Siren Bulie, leder av Myrens venner. Og omvisning i parken ved parksjef Svein Ole Breland. For barna blir det litt leker.

— Er det værforbehold?

— Slett ikke. Men er det dårlig vær går vi inn. Der blir det allsang med forsanger Helge Scheie og Ellen Breen ved flygelet.

Aktive venner

— Fortell litt om Myrens venner.

— Det er en forening som ble uformelt innstiftet i 2007 på initiativ fra tidligere eiere, og innskrevet i Brønnøysundregisteret i 2009. På Myren gård har vi diverse mindre kulturarrangementer. Mye sang med solister og grupper og instrumentalt. Vi har et samarbeid med Vågsbygd videregående skole som har fremføringer. Det er også foredrag. Vi prøver å holde våre arrangementer i overensstemmelse med gårdens tradisjonspreg.

— Hvor lenge har du vært involvert?

— Siden 2007. Min far var forpakter på gården og vi bodde i forpakterboligen fra jeg var fem til 16 år, så det gjør at jeg føler nærhet til stedet.

Professor

— Hva har du drevet med i livet før du ble pensjonist?

— Jeg har stort sett ikke kommet ut av skolen, studier og som ansatt ved diverse høgskoler og universitet. Jeg har vært flere steder, men lengst ved Norges Handelshøyskole , Norges tekniske høgskole og Universitetet i Agder. Organisasjonsfag, mest strategi og innovasjon, men også forandring, konflikthåndtering og forhandling.

— Hva er du engasjert i ellers?

— Er jevnlig innom UiA for å arbeide på prosjekter sammen med tidligere kollegaer. Da jeg var ung hadde jeg "tusen" hobbyer, men det er jo lenge siden. Men jeg er gammelt fan av Rabbersvingen Jazzforsamling der jeg spilte trombone for mange år siden.

— Utlandet?

— Doktorgradsutdanningen er fra USA; Northwestern University i Chicago. Det var en fabelaktig opplevelse som får trippel terningkast seks. Det er et helt særegent oppmuntrende og støttende miljø ved amerikanske universiteter. Og da jeg var på NTH var jeg en sommer praktikant i Ankara.