KRISTIANSAND: — Vi er enige om å senke eiendomsskatten, men kan ikke tallfeste hvor mye. Det er en skatt som slår veldig brutalt ut. Jeg snakket med en mann som jobbet som sjåfør og tjente 350.000 kroner. Han hadde arvet en strandeiendom og måtte ut med 30.000 kroner i året i eiendomsskatt, sier ordfører Arvid Grundekjøn (H).

Før valget i 2011 lovet han at eiendomsskatten i Kristiansand skulle ned. Den ble redusert med to millioner i 2012, og i dag betaler innbyggerne i Kristiansand 6,37 promille i eiendomsskatt.

— Vi har stoppet en videre økning og er i ferd med å sneke den. Vi ønsker at den skal komme lenger ned enn i dag, men det er et langsiktig prosjekt, sier Tor Utsogn (Frp).Eiendomsskatten skal reduseres i forbindelse med de kommende budsjettene. Aps gruppeleder, Mette Gundersen, mener viktige velferdstilbud blir rammet.

— Kommunekassa er ganske skrapt. De må gå løs på oppvekst og helse og sosial som er de to største sektorene, hvis de skal kunne finansiere dette. Å selge kinoen vil kun gi et engangsbeløp.