SUNNE GAVER: Landslagstrener Vidar Løfshus deler ut vannflasker og sunn nistepakke. Her står barnehagen for tur, representert av Malin Uleberg Skarstein og Jacob Gavoura Bygland. Daniel Rokoengen Kallhovd trives best på Linda S. Haugens arm. Foto: Mai Linn Opseth Tronstad

EVJE OG HORNNES: — Jeg er litt andpusten, men det er gøy at landslagsguttene trener oss. Også er det stas å få autografen deres, sier Andreas Jakobsen, som helst ville hatt sistnevnte i panna.

Skiforbundet

Det fikk han ikke, og må trøste seg med en papirlapp og en kikk i det oppsiktsvekkende kjøretøyet sprintguttene ankom i. Norges Skiforbund kaller det kunnskapstraileren.

— Jeg går jo på ski hvert år. Men nå flytter vi til Nord-Norge, og jeg vet ikke hvordan det er å gå på ski der, Jakobsen.

Slik vi kjenner vår øvre landsdel, skulle det være nok pudder å ta av vinterstid. Men treningen kan gjøres hele året. Anders Glørsen hopper rundt, som på ski med god glid. Elevene følger etter på innbilte ski. Dette mellom sprint og hauk og due.

Barneskoler

— Nytt i år er at vi besøker barneskoler, mens vi tidligere besøkte skiskoler. Dette er jo det aller morsomste, på barneskolene blir vi møtt med enorm entusiasme, sier langrennstrener Vidar Løfshus.

Hornnes barneskole sendte en søknad, for så å bli plukket ut til å få besøk av landslagstreneren sammen med Tommie Berkani, Eirik Brandsdal og Anders Glørsen. Sprintguttene deler elevene i to grupper med forskjellig nivå. Mens noen løper ut i skogen for en hardere styrkeprøve, blir resten igjen for aktiviteter i skolegården.

Gode sammen

— Vi vil vise dem at det handler om å bli gode sammen. Selv om det er en individuell idrett, spiller vi på lag. Samarbeid er nok hemmeligheten til Norges suksess i skisporet, sier Løfshus.

— Håper dere å rekruttere flere unge til langrennsidretten med disse besøkene?

— Vi har ganske bra rekruttering allerede, men håper alltid at flest mulig vil gå på ski.