KRISTIANSAND: — Vi kommer til å kompensere for de dagene som er gått tapt for brukerne av barnehage og sfo på grunn av streiken, opplyser oppvekstdirektør Arild Rekve i Kristiansand kommune til Fædrelandsvennen.

— Så lenge barnehagen eller SFO-tilbudet har vært stengt på grunn av streik, er vi pliktige til å refundere disse beløpene, opplyser han.

Tirsdag opplyste rådgiver Tone Li Sandvik i Forbrukerrådet til TV2 at kommunene er pliktige til å gi streikerabatt for både barnehage, sfo og renovasjon, dersom man er rammet av streiken.

— Når det gjelder sfo og barnehage, så er det slik at man har rett på prisavslag tilsvarende de dagene som barnet ikke har fått være i sfo eller barnehage, opplyste hun til TV2 tirsdag.

Noe Rekve sier vil skje automatisk fra kommunens side.— Det vil ta noe tid, men så fort det er teknisk mulig, vil dette bli ordnet opp i, lover han.

Hvor store beløp det dreier seg om, er imidlertid for tidlig å si.

— Det er litt vanskelig å regne seg fram til på det nåværende tidspunkt, men det er klart at det vil være noen hundre tusen kroner, sier han.