MANDAL: – Etter snart ti års kamp mot støy-, atkomst og ferdselsproblemer og urinering knyttet til konsertvirksomheten på kommunens grunn foran min eiendom i Store Elvegate 24 A, krever jeg Mandal kommune for ulempeerstatning på 1,5 millioner kroner.

Det skriver han i sitt kravbrev overfor kommunen.

Han har sin sommerbolig i Mandals absolutte midtpunkt: Hestetroa i gågata. Her har det i årevis blitt avholdt onsdagskonserter som har vært til sterk plage for ham og familien.

Han skriver: "Hver eneste sommer er det uregelmessigheter knyttet til virksomheten. Det oppleves ikke at kommunen har systemer som klarer å få rettet på problemene", skriver Reymert og mener at Fylkesmannens vedtak om miljørettet helsevern ikke respekteres.

Fra kommunens side mener han å bli møtt med trenering, lite imøtekommenhet og avvisning.

Fædrelandsvennen får ikke tak i Reymert. Men i brevet påpeker han at konsertvirksomheten skjer på kommunens grunn. Han mener videre at tidligere ordfører Åse Lill Kimestad var en sterk pådriver for konsertene.

"Hele gatearealet inntil min eiendom er tatt i bruk til skjenkeareal. De senere år er gjerder tatt bort rundt konsertområdet mot bakeriutsalget og heia mot Uranienborg med utvidede støy— og urineringsproblemer som følge", skriver han.

Han mener også at politiet i Mandal har vært lite villige til å se på problemene. "Min anmeldelse av restaurantene i Mandal i 2004 ble raskt henlagt. Anmeldelsen den gang skjedde etter anbefaling/forslag fra Vest-Agder politivakt", skriver han.

Han har startet arbeidet med skifting til mer lyddempende vinduer i boligen sin, men skriver at det må mer støyisolerende tiltak til.

"Jeg sitter kun igjen med advokatregninger. Derfor fremmes dette kravet nå, da jeg innser at Mandal kommune sterkt ønsker denne konsertvirksomheten og ikke har vilje til å gjøre noe med miljøproblemene som er påført min eiendom", skriver han.