KRISTIANSAND: Ferske tall viser at 34 barn venter på plass i Midtre Vågsbygd. 32 barn står på venteliste på Flekkerøy. 26 barn ønsker plass på Grim, 23 barn ønsker plass på Strai, mens 14 barn gjerne skulle gått på Mosby.

— Bygging av ny, stor barnehage på Vågsbygd idrettsplass vil lette på presset i Vågsbygd. I denne bydelen kan barnehagene operere med lange ventelister, sier rådgiver Mariann Stephansen i Kristiansand kommune. Det pågår en debatt hvorvidt idrettsplassen skal omreguleres til barnehage. Også på Mosby og Strai er det press på barnehagene, noe som igjen fører til stor søkning til Grim.

— Søkere som ikke får plass på Mosby eller Strai, søker seg til Grim i stedet. En betydelig andel av barna som har rett på plass, men som ikke har fått tilbud, ønsker seg plass på Grim, forteller Stephansen.

26 barn som har lovfestet rett til barnehageplass, har ikke fått noen av ønskene sine oppfylt. Kommunen jobber nå med å finne tilbud til disse barna.

Møllestua barnehage på Grim utvidet til 81 plasser i fjor, men bydelen har likevel for få plasser i forhold til etterspørselen.