MANDAL: Denne nyheten serverte kommunalsjef Norman Udland overfor bystyret torsdag. Da orienterte han om den videre bruken at sykehuset som kommunen kjøpte i 2010 for 27,5 millioner kroner.

Det er mye aktivitet i bygget alt i dag. Sørlandets sykehus har i dag ambulansestasjon, blodtappestasjon, røntgen, distriktspsykiatrisk senter, psykiatrisk poliklinikk for barn og unge og poliklinikk for rus og avhengighet.

I tillegg er det kommunal legevakt her med tjenester som selges også til Marnardal og Lindesnes.

Nå er altså et av byens tre legesenter på vei inn. Spiggeren legesenter har fire allmennleger og en spesialist innen øyesykdom.

I tillegg skal legevakten utvikles til et mini-sykehus med et døgnkontinuerlig tilbud. Her er det snakk om å ha fire sengeplasser.

Vil bruke alt

Nå er 2258 av sykehusets 4058 kvadratmeter i bruk. – Vi har som mål å få alt av lokaler i bruk. Vi har mange tjenester i kommunen som kan nyttegjøres i lokalene, men det får vi komme tilbake til, sa Udland.

I debatten var det en kry kar som gikk på talerstolen, eksordfører Alf G. Møll (Frp). – Jeg er stolt over at kjøpet av sykehuset skjedde i min tid som ordfører, sa han.Like stolt var Linda Verdal (Ap). – Dette har vært en hjertesak for mange av oss. Vi ville ikke legge sykehuset ut på det åpne markedet, men beholde det selv. Det viste seg å være klokt, sa Verdal.

Paul Storholt (Frp) sa at aktivitetene er med på å trygge innbyggernes helsetilbud.

Innvending

Det var få innvendinger mot det som skjer på sykehuset. Men Stein Inge Dahn (V) mente døgntilbudet bør legges andre steder, for eksempel Mandal sykehjem.

Der fikk han støtte fra Bodil Ruud (Uavh.) som selv er lege og har lokaler på sykehus. – Jeg er enig i dette, sa hun.

Men Norman Udland tok ordet og sa at det viktigste er å etablere sengeplasser sammen med et legesenter – noe som altså er i ferd med å skje.

Det ble vedtatt at bygget skal utvikles til et lokal medisinsk senter for innbyggerne i lindesnesregionen. Tidsfrist for ulike avtaler er satt til 31. desember.