Direktør Gary Ream ved Camp Woodward USA og hans følge i Powdr Corp ankom i en privatjet for å inspisere lokalitetene på Evjemoen. Foto: Tore-André Baardsen

EVJE OG HORNNES: — Dette er min første tur til Norge, og det eneste ordet jeg har er nydelig. Det er en nydelig lokasjon, uttalte direktør Gary Ream ved Camp Woodward USA etter en times rundtur på det gigantiske militæreanlegget på Evjemoen.

Bak ham trippet en småspent prosjektleder og prosjektansvarlig for det som forhåpentligvis skal bli Skandinavias største treningsleir innen actionsport.

— Kritisk

— Vi håper de liker anlegget på Evjemoen. Det er kritisk at de ser det potensialet som vi gjør, hvis ikke faller alt sammen, sier prosjektleder Børre S. Møinichen, til fvn.no.

Sammen med prosjektansvarlig Mike Troxel tok han i mot de seks amerikanerne i Woodward og Powdr Corp på Kjevik, etter at de nærmest ankom som rockestjerner i en egen privatjet på Kjevik klokken 13. Bak seg hadde følget en tur til Sveits hvor de hadde kikket på skianlegg, som kunne være aktuelle å kjøpe.

Etterpå ble altså "handleturen" lagt til Evjemoen, som man nå håper skal bli den skandinaviske utgaven av den velrenommerte actionsportleiren for barn og unge i USA.

Camp Woodward regnes som verdens største treningsleir for barn og unge i alderen 8–18 år med fokus på actionsport som bmx, rafting, skating og snowboarding, samt kreative aktiviteter som kunst og foto, for å nevne noe. Fra før av finnes leiren i Pennsylvania, Wisconsin, Colorado og California, samt Beijing i Kina. Nå er neste prosjekt lagt til Tyskland og Norge, som i tillegg vil omhandle Skandinavia.

Intensjonsavtale

Ifjor signerte ledelsen i Camp Woodward USA en intensjonsavtale med Møinichen og Troxel om å etablere det gigantiske actionsport-konseptet i Skandinavia. Etter dagens rundtur håper de to nordmennene å være et skritt nærmere å hanke i land lisensavtalen som sikrer dem enerett på merkevaren i skandinavisk sammenheng.

Og Ream ga uttrykk for at han likte det han så.

— Denne settingen virker veldig riktig og førsteinntrykket mitt er veldig bra. Jeg ser veldig mange muligheter her. "Good, nice", sa Ream og spaserte fra lokasjon til lokasjon.

Amerikanerne inspiserte flere av brakkene før de i et travelt dagsprogram gikk videre i møte med lokale politikere og Evje utvikling og Evjemoen Næringspark. Der skulle de blant annet diskutere lokalitene.

— Bygningene og fasilitetene har for meg et veldig tradisjonelt "New England" preg, som kan være med å danne riktig setting for den type passjon som Woodward er. Fasilitetene er viktige, understreker Ream.

- Hva vil Camp Woodward bringe på banen hvis dette blir aktuelt å etablere i Norge?

— Vi sitter på kunnskapen, historien, detaljene og alle verktøyene for å få dette til å fungere, sier Ream som har vært med i Camp Woodward USA siden 1978. ## - Langsiktig

— Det må i tillegg være en plan som fungerer og prosjektet må ha riktig pris. Det må ha en modell rundt seg som fungerer. Fotavtrykket må være riktig. Vi er opptatt av å beskytte merkevaren, sier Ream og legger til:

— Vi tenker kun langsiktig. Kortsiktige prosjekter er ikke noe for oss, smilte han før han fortsatte i et lukket møte med politikerne.

Treningsleiren i USA kan skilte med instruktører i verdensklasse, gigantiske fasiliteter og utallige aktiviteter og sportsgrener. De har ikke for vane å gi ut navnet sitt til hvem som helst. Troxel hadde likevel troen på de kan lande en slik avtale med amerikanerne etter dagens møte.

— Det at de kommer hit i en privatjet og vier en hel dag til dette prosjektet betyr at de er veldig interessert, så jeg har tiltro til at det vil skje gode ting, sier Troxel.

Hvorvidt amerikanerne gir grønt lys for Evjemoen, gjenstår imidlertid å se.