Spesialtransporten som mannen i 30-årene førte, hadde en gravemaskin på lasteplanet. Inne i tunnelen smalt gravemaskinarmen opp i tunneltaket, og transporten kilte seg fast på stedet.

Kristiansanderen ble etter uhellet 12. november siktet for uaktsom kjøring, og ilagt et forelegg samt krav om inndragning av førerkort i inntil tre måneder.

— Jeg samtykker i forelegg, men godtar ikke førerkortbeslag. For da vil jeg ikke få jobbet, sa mannen i retten.

Hans arbeidsgiver la til at 33-åringen har kjørt slike spesialtransporter for dem i fem år uten uhell av noe slag.Retten anfører at det ikke er tilstrekkelig grunn til å ta begjæringen om førerkortbeslag til følge fordi dette ville være et uforholdsmessig inngrep overfor siktede. Graden av uaktsomhet kan ikke sies å være spesielt høy. Det foreligger ingen opplysninger i saken som gir grunnlag for å anta at siktede mer generelt representerer en fare i trafikken.

— Siktede har vært uten førerkort i en måned. Dette får holde. Politiets begjæring om midlertidig tilbakekall av førerretten og førerkortbeslag for siktede tas ikke til følge, fastslår tingrettsdommer Ben Fegran i kjennelsen.