Bakgrunnen for at dommer Flemming Christoffer Hessje er så krass i dommen, er at mannen ble pågrepet for vold og trusler mot politiet, under ett døgn etter at han fikk en dom i samme rett for samme typen forhold.

Det var i forbindelse med et besøk på Hovefestivalen 4. juli i år at arendalitten skal ha blitt full og utagerende. Etter å ha blitt transportert ut fra området, ble han pågrepet av politiet.

Han forsøkte å bite en politimann i beinet, skjelte ut to politifolk og truet i tillegg begge tjenestemennene med at «Ivan» og «Sefo» skulle komme og ta livene deres.

Under hovedforhandlingen erkjente mannen forholdene, selv om han sier at han ikke husker noe av det som skjedde.

«Mannen er domfelt syv ganger tidligere, blant annet flere ganger for vold og trusler mot politiet, legemsfornærmelse og legemsbeskadigelse under særdeles skjerpende omstendigheter. Han er i tillegg bøtelagt en rekke ganger, og ble sist dømt dagen før han ble pågrepet på Hove. Retten setter derfor straffen til fem måneders fengsel. Deler av dommen kan sones på institusjon for rusbehandling om forholdene ligger til rette for dette», fastslår retten.