KRISTIANSAND: — For en stund siden fikk jeg et blad som heter Godt Voksen i posten fra Pensjonistforbundet. Jeg leste det og syntes det var all right, og siden jeg snart er pensjonist meldte jeg meg inn, forteller Anne Grete Forwald.

Det hun ikke hadde fått med seg var at bladet var en del av Pensjonistforbundets vervekampanje, og at en kunne vinne flere priser ved å melde seg inn. Derfor tok hun det ikke alvorlig da en sindig vestlending ringte for å si hun hadde vunnet en helt ny bil.

— Han brukte litt tid på å overbevise meg. Min stemme steg i takt med dette, ler 66-åringen.

Landsmøte

Sammen med samboeren har hun nå tatt turen fra Kristiansand til Stjørdal hvor Pensjonistforbundet har landsmøte. Her har hun fått overrakt den nye bilen.

Anne Grete Forwald med en spiltter ny Hyundai som hun vant i Pensjonistforbundets verveaksjon. Foto: Pensjonistforbundet

— Jeg trengte ny bil for min gamle er 12 år, forteller Forwald, som til daglig er ingeniør hos Elkem.

Hun satser på å bli fulltidspensjonist om et år, og kan godt tenke seg å bli mer involvert i Pensjonistforbundet fremover. Hun roser jobben de gjør og måten hun er tatt imot på.

— Jeg føler at jeg kan bruke energien jeg har fått med bilen til å få med flere. Jeg har en stor arbeidsplass og tror jeg vil verve flere når jeg kommer tilbake, sier Forwald.

18.000 vervet

Forbundet har nå nærmere 210.000 medlemmer, 18.000 av disse kom etter vervekampanjen i mai og juni.

— Vi sendte ut vervemagasinet til pensjonister som ikke er medlemmer. Vi fikk en betydelig respons, og medlemmene strømmer på, forteller medierådgiver Hans Ekkornholmen.

Landsmøtet startet søndag, og har blant annet hatt besøk av Høyreleder Erna Solberg. I tillegg kommer både kringkastingssjefen og arbeidsministeren.