KNUTEPUNKT: Marnardal stasjon er et knutepunkt for kommunen, og i mandagens folkemøte blir det presentert flere forslag til fremtidig bruk av stasjonsområdet. Ordfører Helge Sandåker regner med en del av innspillene vil føre til debatt.

MARNARDAL: — Studiet inneholder en del spenstige innspill og tanker. Blant de mer kontroversielle forslagene er flytting av rådhuset, sier ordfører i Marnardal, Helge Sandåker.

Mandag kveld inviterer Marnardal kommune til folkemøte der Rambøll informerer om mulighetsstudiet som tar for seg områdene fra Øyslebø nord og til Laudal. Tidligere er det gjort tilsvarende for Øyslebø sentrum, og i neste omgang vil Bjelland stå for tur. Men i kveld er det altså strekket Øyslebø-Laudal som er gjenstand for debatt.

Flere forslag

Det er Rambøll som har utarbeidet studiet, og som vil presentere sine forslag under kveldens møte. Blant forslagene er:

  • flytte rådhuset som i dag er lokalisert på Heddeland til området ved Marnardal stasjon og la dette området bestå av blant annet rådhus og næringshage.

  • Gjøre om dagens rådhus til eldreboliger og parkområde.

  • Ny barnehage ved Marnardal stasjon.

  • Leilighetskompleks i nærheten av togstasjonen.

  • Nye boligfelt.

  • Aktivitetsområde i Laudal sentrum.

— Det er viktig å holde fast ved at dette er et mulighetsstudium, der vi ser på muligheter og ideer. Samtidig vil dette studiet danne et godt utgangspunkt for det kommende kommuneplanarbeidet, fordi studiet tar utgangspunkt i bo-, nærings- og arealbruk, sier Sandåker.

Arbeidsgruppa har i forkant hatt møte med berørte grunneiere, og Sandåker regner med at kveldens møte vil føre til debatt.

— Her er spenstige tanker, og flere forslag det ikke vil være unison enighet om. Det er viktig for oss at noen utenfra ser på kommunen med friske øyne med tanke på fremtidig utvikling, da vi ønsker en planlagt styrt utvikling av Marnardal kommune, sier Sandåker.

Spleiselag

Mulighetsstudiet i Øyslebø for to år siden munnet blant annet ut i at det i enkelte områder ble gjort en omdisponering av dyrket mark til bolig- og næringsformål, og området mellom kirken og skolen i Øyslebø sentrum er nå regulert til boligområde. Her vil det i første omgang bli plass til 40 leiligheter.

— Nå er turen kommet til Marnardal, og særlig på grunn av togstasjonen er dette er viktig område for oss. Jernbaneverket ruster opp stasjonen for flere millioner kroner, og fra desember neste år er det planlagt at toget skal stanse med totimers intervaller mellom klokken 07. og 22. Det vil være et kjempeløft, og i oppdraget til Rambøll lå det føringer for å se på boliger i tilknytning til stasjonen, sier Sandåker.

Mulighetsstudiet er et spleiselag mellom Marnardal kommune og Vest-Agder Fylkeskommune, og koster i størrelsesorden rundt 400.000 kroner.