FARSUND: – Opprinnelig var det 45 som var tatt ut i streik i Farsund, men vi søkte og fikk innvilget fritak for to personer. Dermed rammes ikke utbetalinger av sosialstønad og en helt nødvendig overvåking av vannforsyningen, sier personal— og organisasjonssjef Olaf Eikeland i Farsund kommune.

Blant medarbeiderne som Fagforbundet har tatt ut i Farsund kommune er merkantile stillinger i sentraladministrasjonen og ute i etatene. Dette kan blant annet føre til at det blir vanskelig å få svar på henvendelser som blir gjort både på telefon, e-post og personlig oppmøte. På rådhuset vil også rengjøringsfunksjoner bli rammet.

På teknisk drift vil mye av vedlikeholdsarbeid på kommunale veier opphøre. Det samme vil arbeid i park- og grøntområder. Også vedlikehold i vann og avløpssektoren blir rammet.

Personalsjef Olaf Eikeland sier det er viktig for både kommunen som arbeidsgiver og de streikende å opptre profesjonelt under konflikten, og viser til at partene forhåpentligvis snart skal samarbeide og tett igjen.