KRISTIANSAND: Da de syv jentene som deler russebilen "Lundskråga" kom til Kristiansand Katedralskoel Gimle (KKG) mandag morgen fikk de seg en ubehagelig overraskelse. Russebilen deres hadde blitt utsatt for grovt hærverk.

Stjal bilradio og knuste ruter

— Vi fikk ikke start på bilen på fredag og lot den stå over helga. Vi regner med at dette har skjedd i løpet av den tiden, sier Ine Segberg.

KNUST GLASS: Noen har knust ruta på bilen, ødelagt giret og stjålet bilradioen. F.v: Ine Segberg, Karoline Kristensen og Elise Iglebæk. Foto: Kjartan Bjelland

Mandag morgen kom folk løpende og fortalte jentene at rutene hadde blitt knust på bilen.— De har prøvd å knuse frontruta. Det er så kjedelig, for vi fikk sponset ny frontrute for bare en uke siden, forteller Segberg.

I tilegg er girstangen ødelagt, og radioen er stjålet. Det er også flere bulker på bilen.

— Vi hørte også rykter om at det lå avføring oppå taket, men det må ha regnet vekk i løpet av dagen, forteller russejentene.

Tror at bilen må vrakes

De er oppgitte over det som har skjedd. Spesielt siden det bare er fire dager igjen til 17. mai.

— Vi vet ikke en gang om det er verdt å fikse bilen. Vi regner med at den bare må vrakes, forteller jentene.

De regner ikke med å få igjen de 5000 kronene de hver har brukt på bilen.

— Det er så irriterende at noen vil gjøre dette, helt uten mening, sier Åse Stokke.

— Vi har ikke gjort noe mot noen som gjør at vi fortjener dette, samtykker Kristine Hoff.

Jentene vil politianmelde hærverket.

— Vi vet ikke hvem det er, men vi regner med at det er andre russ som står bak, forteller Hoff.

- Gøy så lenge det varte

TRIST RUSSEINNSPURT: Jentene som deler russebilen "Lundskråga" har hatt det mye gøy med russebilen sin. De siste dagene som russ vil imidlertid bli feiret uten russebil. F.v: Kristine Hoff, Thea Ugland, Ine Segberg, Elise Iglebæk, Karoline Kristensen og Åse Stokke. Foto: Kjartan Bjelland

Alle jentene har blitt glade i russebilen sin og har hatt det mye gøy med den. Jentene gikk alle sammen på Wildes minne skole på Lund, og ble samlet igjen da de begynte på KKG. Derfor fikk bilen navnet "Lundskråga".— Det var gøy så lenge det varte. Vi har brukt den mye, og kom oss til Kongeparken og endte opp i Sandnes da vi var med på en rebus, forteller jentene.

Men rebusen på 16. mai får de ikke være med i.

— Vi må vel gå, sier jentene.

Håper på sponsing

Venninnegjengen kan fortelle at det er har vært mye "egging" i russetiden, der russ har kastet egg på både biler og mennesker. De har likevel ikke hørt om så alvorlig hærverk som "Lundskråga" ble utsatt for.

— Det er kjedelig at folk kan tro at de kan gjøre slikt bare fordi vi er russ. Det er spesielt kjedelig for oss som ikke er særlig forsikret og som ikke har penger til å reparere skadene, mener Karoline Kristensen.

Jentene hadde egentlig tenkt til å beholde bilen utover sommeren, for så å selge den. Nå må den mest sannsynlig vrakes.

— Men vi blir veldig glade om noen allikevel vil kjøpe den eller sponse oss med reparasjoner, sier jentene.