KRISTIANSAND: — Jeg sa på forhånd at vi drømte om 50.000, men at det kom 35.000 på en torsdag med pent vær synes jeg er utrolig bra, sier senterleder Ruben Storevold til Fædrelandsvennen.

Senteret har nå hele 110.500 kvadratmeter med shoppingareal. Foto: Torstein Øen

Til sammenligning var 10.000 innom da kjøpesenteret, i sitt langt mindre format, hadde nattåpent med salgskampanjer 25. oktober i fjor.

— Som å handle i utlandet

Senteret holdt åpent i 14 timer på åpningsdagen.

— Det var fantastisk stemning på senteret hele dagen, den var til å ta og føle på. Jeg har fått vanvittig gode tilbakemeldinger fra kunder som synes handleopplevelsen var litt som å besøke et kjøpesenter i utlandet, sier Storevold.

Det ble folksomt på senteret etter at dørene åpnet klokka 10 torsdag. Folk kunne entre den nye sentergiganten fra 20 ulike innganger. Foto: Torstein Øen

— Hva mente de med det?

— Det var både i forhold til butikkmiksen og at de opplevde senteret som folkelig, men samtidig eksklusivt, med et variert utvalg.

- Satte rekorder

Ifølge senterlederen var det flere av de største kjedebutikkene som opplevde omsetningsrekord for nyåpninger.

— De var overrasket over at de klarte å slå rekorder fra Oslo og andre steder med større kundegrunnlag. For vår del er det en fantastisk tilbakemelding, sier senterlederen.

- Var det noe som ikke gikk som planlagt?

— Vi måtte sette inn ekstra folk for vasking og rydding. Vi følte på forhånd at vi hadde tatt godt i, men dette måtte vi korrigere underveis.

Sørlandssenteret er med sine 110.500 kvadratmeter med shoppingareal størst i Nord-Europa.