VENNESLA: — Vi ser også i Vennesla svært spennende tall etter at rushtidsavgiften kom 16. september, sier direktør i Agder Kollektivtrafikk, Siv Wiken.

Ved park&ride-anlegget ved Kilane er det blitt merkbart lenger mellom de ledige plassene de siste ukene. Det virker som flere tar bilen til sentrum, parkerer og setter seg på bussen. Inntrykket bekreftes av passasjerstatistikken til Agder Kollektivtrafikk.

Før rushtidsavgiften ble innført hadde Vennesla-Kristiansand en økning i passasjerantall på cirka én prosent siden i fjor.

Den første uka etter avgiften kom, økte trafikken med 4,1 prosent, sammenlignet med samme uke i fjor. Uka etter økte den 5,4 prosent og den tredje uka økte hele 14,3 prosent.

— Det siste har sammenheng med høstferien. 10.486 passasjerer reiste strekningen Vennesla-Kristiansand med buss den siste uka i september. Slike tall har vi aldri hatt før på denne tiden av året, sier Siw Wiken, som nå er veldig spent på hva oktober-tallene vil vise når de kommer i november.

— Det er tidlig ennå, men trenden er klar. Vi ser en betydelig overgang fra kjøp av enkeltbilletter til flexikort og månedskort, uten at jeg har helt eksakte tall, sier Wiken.