KRISTIANSAND: Den polske leiebilen var fullstappet med forskjellige varer, og allerede mandag ble det klart at deler av varelageret til de to polakkene stammer fra et tyveri fra partiexperten.no på Mjåvann.

Da en 36 år gammel tobarnsfar fra Polen ble fremstilt for varetektsfengsling i går erkjente forsvareren, advokat Knut Henning Larsen, at hans klient nok hadde varer i bilen som var tyvegods, men at dette ikke var tilstrekkelig fengslingsgrunnlag.

Politiet på sin side er sikre på at både 36-åringen, og en tre år yngre polakk, begge står bak tyverier av store mengder varer fra flere forskjellige steder.

36-åringen er opptatt av at han kom til Norge først lørdag for å hente varer, og at han ikke kan settes i forbindelse med noe annet enn transportoppdrag. I hjemlandet Polen hadde 36-åringen etablert et firma som skulle drive transport, to dager før han reiste til Norge.

— Det gjenstår mye etterforskning, blant annet å klarlegge de to polakkenes bevegelser. Snakker de sant, så er det vår oppgave å bidra til å bevise deres uskyld, sier politiadvokat Jan Are Amundsen.