KRISTIANSAND: — Vi har vært veldig heldige. Det har ikke vært en eneste dag med regn, og det ser bra ut i kveld også, sier daglig leder hos Jonas B. Gundersen, Henning Vestavik til Fædrelandsvennen.

Melder fin kveld på torvet

Det kan vakthavende meteorolog ved Meteorologisk Institutt, Ingrid Bentsen bekrefte.

— Det har vært litt nedbør i dag, men det roer seg ut over kvelden, sier hun.

GOD STEMNING: Det har vært rundt 2500 besøkende på torvet hver torsdag i sommer.

Resten av uken blir det stort sett fint på Agder, men det er fare for nedbør øst i landsdelen.

— Tragisk sommer

Torsdag kveld arrangeres "Sommer på torvet" for femte gang denne sommeren. Selv om ikke temperaturen har vært like høy som ønsket, har gjestene i det minste kunnet nyte musikken uten regn.

— Det har vært flere fredager med pøsregn, og en litt tragisk sommer, men det har ikke vært en eneste tragisk "Sommer på torvet", sier en fornøyd Vestavik.

Det har mye å si for besøket, og hver torsdag kveld har det vært omkring 2500 besøkende på torvet. Vestavik tror at besøket kunne vært bedre dersom det kommer en hetebølge.

— Det har vært litt kaldt og guffent, så folk blir nok ikke like lenge, og slipper seg kanskje ikke like mye løs som når det er skikkelig varmt, mener han.

- Nordens St. Tropez

Nå håper han at regnværet fortsetter å holde seg borte og at tropesommeren kommer til Kristiansand den siste delen av sommeren.

— Hvis Tromsø er Nordens Paris burde Kristiansand være Nordens St. Tropez. Vi håper på hetebølge og kjempestemning resten av sommeren, sier Vestavik som tok initiativ til "Sommer på torvet" sammen med tre andre restauranter.

Så langt er han mest fornøyd med oppholdsværet og det nye bandet som har sørget for god stemning kveld etter kveld.

— Vi har fått tilbakemeldinger som har gjort at vi har forbedret lyden og utbedret toalettkapasiteten. Vi har oppgradert scenen i forhold til i fjor, og jeg vil si at det har blitt et veldig bar arrangement, sier Vestavik.

- Mer handel og aktivitet

Men litt uenigheter er det om innholdet på scenen. Mens ungdommen vil ha mer rock, vil de eldre ha mer tradisjonelle låter.

— Vi prøver oss på en gylden middelvei og det er gøy å se at folk i alle aldre kan feste sammen, sier Vestavik.

Da han tok initiativ til "Sommer på torvet" med de andre restaurantene, ønsket de å bedre Kristiansand som sommerby. Det mener han at de har klart.

— Det er mer handel og aktivitet på torsdagene, og det er gøy å holde på med noe som folk setter pris på, sier Henning Vestavik.