KRISTIANSAND: — Det synes å være en ansvarsfraskrivelse fra stat og kommune om det ikke blir tatt grep for å styrke økonomien i lærlingordningen innenfor helse- og sosialfagene. Lærlingordningen må oppgraderes, og sikres gode veiledere, skriver Ragnhild Thomassen på vegne av fylkeseldrerådet i Aust-Agder til Arbeidsdepartementet.

- Mangel på praksisplasser

Thomassen håper at staten vil tenke over situasjonen

— Vi vet at det er mangel på praksisplasser i det offentlige, og samtidig vet vi at det er mange søkere til studieplasser innen helse og omsorg, sier Ragnhild Thomassen til Fædrelandsvennen.

I brevet skriver eldrerådet at Helse- og sosialfagene er de mest populære yrkesfaglige studiene, men at bare 14 % går ut i lære. Mangel på lærlingplasser er ett av problemene, og kommunene viser til stramme økonomiske rammer. Dette er kortsiktig politikk, heter det i brevet.

- Må bli satsingsområde

Fylkeseldrerådet mener at lærlingordningene må bli et satsingsområde for å sikre en forsvarlig omsorg for syke og eldre mennesker i framtiden.

— Behovet for ansatte innen helse og omsorg vil bare øke med eldrebølgen, og derfor bør en gjøre noe med praksisordningen nå, sier Thomassen til Fædrelandsvennen.

Eldrerådet ønsker å sette fokus på dette gjennom brevet.