KRISTIANSAND: — Jeg hadde akkurat kommet inn i apejungelen med min datter på ti år da jeg hørte et vanvittig bråk. Vi ser at Julius tar fart og hopper med all kraft inn i glassveggen. Det var så hardt at ruta sprakk, forteller Laila G. Andersen. Hun har hatt årskort i Dyreparken i ti år, men aldri sett sjimpansesjefen så sinna som han var på søndag.

Skikkelig trøkk

SPREKK: Det ble en stor rose i glasset etter at en hissig Julius kastet seg mot veggen. Foto: FOTO: PRIVAT

— Vi er der ofte, men har ikke sett noe slikt før. Jeg synes det var skummelt, og ba folk komme seg vekk. De ble stående foran glasset med barn og alt. Jeg var redd sjimpansene skulle komme ut. Glasset var helt sprekt, sier Andersen.Hun varslet også dyrepasserne, som tok sjimpansene til burene for å sjekke skadene.

— Julius må jo ha fått seg en skikkelig trøkk også, sier hun.

Har skjedd før

Administrerende direktør i Dyreparken, Per Arnstein Aamot, forteller at det slett ikke er uvanlig at Julius brysker seg og kaster seg mot glasset. Det er ikke første gang han har knust ruter.

— Han gjør det visst flere ganger om dagen. Det er ikke farlig. Han trenger ikke å være så sinna, men han hauser seg litt opp og vil vise seg frem, sier Aamot. Etter å ha snakket med en av dyrepasserne bekrefter han at det var Julius som sto for ruteknusingen.

— Julius er en robust sjimpanse. De er alle noen hardhauser. De tåler derfor dette godt, sier Aamot. Han sier at det ikke var noen fare for at sjimpansene skulle komme seg ut gjennom det knuste glasset. Veggene er nemlig av en type pansret glass, der et sikkerhetsglass knuser først. Resten blir stående.

Aamot forteller at glassmester skal sjekke glasset grundig, og at det skal byttes raskt. Sannsynligvis blir det satt opp en plate i mellomtiden.