dbr-7.jpg Foto: Vegard Nekstad
dbr-4.jpg Foto: Vegard Nekstad
dbr-3.jpg Foto: Vegard Nekstad

KRISTIANSAND: Klokken 05.26 ringte naboer i Dvergsnessvingen inn melding om at flammene sto ut fra en endeleilighet i et rekkehus i et nytt byggefelt.

Alle tilgjengelige brannmannskaper, to mannskapsbiler og en tankbil ble sendt mot brannstedet.

SE VIDEO ØVERST I SAKEN!

Da brannvesenet kom fram til stedet så viste det seg at det brant i øverste del av huset. Da brannmannskapene i morgentimene søndag hadde kontroll, regnet brannmester Trond Busterud i Kristiansandsregionen brann og redning med at huset ikke vil få store skader innvendig.

Brannvesenet måtte fjerne kledning på huset for å få kontroll på flammene. Foto: Vegard Nekstad

— Vi fikk melding om at det var husbrann, husbrann hvor det var fullstendig overtent, vi fryktet det verste og kjørte ut med alt tilgjengelig mannskap. Da vi kom fram fikk vi påbegynt arbeid nokså raskt og det viser seg nå at det går bra med huset innvendig, sier Busterud.- Det er stort sett utvendig, langs kledningen, bak kledning, og mellom tak og gulv som har brent verst, sier Busterud,

Brannmannskapene måtte fjerne deler av kledningen, isolasjonen og et rekkverk for å komme til. Utover morgenen gjennomfører brannvesenet etterslukking og restverdiredning i bolighuset. Ved 6-tiden hadde brannvesenet kontroll.

— Det ser ut til at brannen startet i en utvendig terasse i andre etasje. Vi vet ikke noe mer om brannårsaken før det har blitt gjort tekniske undersøkelser på stedet, opplyser operasjonsleder i Agder politidistrikt, Frank Solås.