Ranet skjedde torsdag 5. februar klokken halv tolv om kvelden et sted vest for Mandal sentrum.

— Siktede knuste vinduet i inngangsdøren. Han var maskert og truet til seg penger og medisiner. Ifølge fornærmede ble han truet med et håndvåpen. For å unngå at politiet ble varslet, tok siktede med seg fornærmedes to mobiltelefoner, sier stasjonssjef Leif Vagle ved Mandal politistasjon til Fædrelandsvennen.

Raneren forsvant deretter fra huset til 70-åringen.

Meldte seg selv

— Politiet kom raskt på sporet og forsøkte å pågripe ham i helgen. Han meldte seg selv på mandag i forrige uke, sier Vagle.

Siktede er en 45 år gammel mann fra Mandal. Han regnes som en kjenning av politiet. I avhør har han erkjent delvis straffskyld. Han benekter imidlertid bruk av våpen.

— Han har opplyst at han var ute og kjørte bil og kjørte av veien. Han var egentlig ute etter hjelp for komme seg opp av veien. Dette har vi ennå ikke fått verifisert, sier Vagle.

Siktede ble løslatt etter avhør.

— Det var ikke grunnlag for å begjære ham varetektsfengslet ut fra bevisene vi har sikret og forklaringen hans, sier Vagle.

Siktet for vold på fest

Mandal-politiet har også siktet fire menn i 20-årsalderen i forbindelse med vold begått på en ungdomsfest rett utenfor sentrum lørdag 7. februar.

— En person fikk brekt nese, ellers er det utført vold på to andre deltakere på festen, sier Vagle.

De siktede ble pågrepet den påfølgende søndagen ut fra vitnebeskrivelser. Etter å ha forklart seg ble de løslatt tirsdag i forrige uke.

Vagle ønsker ikke å gå inn på hva mennene har forklart.

— Motivet for volden framstår som uklart, sier stasjonssjefen.