Fra terminalen i Hirtshals søndag. 338 passasjerer ble stående igjen da ferja dro lørdag kveld. Søndag fikk de dra hjem. Foto: Atle Nygård

— Helt idiotisk at de bare kan kjøre fra oss 50 minutter før ferja skulle dra, bare på impuls. Service til terningkast én, sier Atle Attila Nygård fra Søgne.

Superspeed 2 skulle dra klokka 20.45 lørdag kveld. Klokka 19.55 la ferja fra land, etter at kapteinen tok beslutningen om å dra før tiden på grunn av været.

286 passasjerer ble med båten da den dro. Tilbake sto 339 passasjerer og cirka 100 biler.

Måtte dra

— For i det hele tatt å komme ut av havna, måtte ferja reise 50 minutter før tiden. Det var 22 sekundmeters vind og taubåten vi normalt ville fått hjelp av, var opptatt med andre oppdrag. Dermed måtte det tas en avgjørelse der og da, sa salgs- og markedssjef i Color Line, Nina Moland Andersen.

Søndag formiddag opplyser hun at de etterlatte passasjerene kommer til Kristiansand med ferja som drar fra Hirtshals 12.15 søndag.

Forlatt på kaia

Passasjerene skal være på terminalen en time før avgang. Altså ti minutter før ferja faktisk dro lørdag kveld.

Fra terminalen i Hirtshals søndag. 338 passasjerer ble stående igjen da ferja dro lørdag kveld. Søndag fikk de dra hjem. Foto: Atle Nygård

— Det sto biler på kaia som så at ferja bare dro. Men det var en akuttsituasjon der beslutning måtte tas der og da for i det hele tatt å komme ut av havna, sier Moland Andersen.- Og da sto passasjerene og så på at dørene ble lukket foran dem?

— De som så båten gå ble umiddelbart kontaktet etterpå. Så får vi i etterkant gå gjennom våre rutiner og ha en full gjennomgang av våre ting internt for å lære, sier Moland Andersen.

På hotell

Passasjerene som ble etterlatt i Danmark ble innkvartert på hoteller i og i nærheten av Hirtshals.

— Normalt har ikke passasjerene krav på å få dekket overnatting når det skjer ting på grunn av været. Men vi gjør det likevel, og vil fortsatt ha det som praksis, sier Moland Andersen.

Hun forteller at selskapet ikke har fått noen negative reaksjoner etter avgangen lørdag.

— Ikke som jeg kjenner til i alle fall, legger hun til.