— Det har jo ligget i bakhodet mitt at de skulle trekke hvem som vant hovedpremien, og det var vanskelig å forstå at det ble meg, sier Stordrange.

Trekningen skjedde den 21. januar, og torsdag sist uke fikk 66-åringen overlevert en stor sjekk fra Redningsselskapet.

— Pengene står sikkert på konto nå, jeg har faktisk ikke sjekket, sier hun.

Følg Fædrelandsvennen på Facebook!

Ny leilighet

Hun har tidligere jobbet som sykepleier, og vurderer nå å flytte nærmere Flekkefjord sentrum.

— Man får jo mer råd når man vinner så mye penger, så vi har sett litt etter en ny leilighet. Jeg har ikke noen veldig store planer, sier hun.Lotterisjef Solfrid Bøe i Redningsselskapet fikk æren av å gi Stordrange den gode nyheten.

— Det var første gangen jeg fikk gi noen en slik beskjed, for i fjor var det ingen som avhentet hovedpremien. Inger Lise har vært loddabonnent hos oss en stund, og jeg synes det var veldig hyggelig å kunne fortelle henne at hun vant en så stor premie. Vi har rundt 5000 loddabonnenter, som alle kjøper minimum 10 lodd hver. Totalt så selger vi over en million slike lodd i året, til 30 kroner stykket, så vi sitter igjen med en god del penger når vi har fått solgt alle, sier hun.

Stor inntektskilde

Lotteriet har blitt arrangert siden 1947, og er en stor inntektskilde for Redningsselskapet.

— Premiene er alt fra et nytt lodd, en skje, en redningsvest til hovedpremien på en halv million. Vi er jo et spleiselag mellom private, næringslivet og staten, og trenger 550 millioner kroner hvert år for å drifte totalt 50 redningsskøyter i hele Norge, sier Bøe.

Stordrange har fått mange lykkeønskninger etter at det ble kjent at hun vant.

— Det har kommet mange e-poster og telefoner fra folk som vil gratulere, sier hun.