— Jeg fikk hakeslepp og tenkte. Er det mulig? Jeg skjønner rett og slett ikke at man kan komme på en slik sykkelplan, sier Ruenes til Fædrelandsvennen.

Det var i forrige uke administrasjonen la fram en plansje med flere mulige traseer for en ny sykkelhovedvei fra Moseidmoen, over Hunsøya til sentrum.

- Siste vi trenger

Næringsforeningen Kjøp i Vennesla har tett på 100 medlemmer og styreleder Ruenes reagerer på sykkelveiplanene av flere grunner.

— Bygda er velsignet med fem driftige eiere som er i ferd med å skape unik næringsutvikling på Hunsøya. Det siste de og vi trenger er en lammende plan med ulike traseer for sykkelvei midt gjennom næringsparken. Dette er utrolig korttenkt av kommunen, sier Ruenes, som også stusser over behovet for ny sykkelvei.

Styreleder i Næringsforeningen Kjøp i Vennesla, John Terje Ruenes, mener det er korttenkt av kommunen i det hele tatt å foreslå sykkelvei over Hunsøya. Foto: Ingvill Dybfest Dahl

— Moseidmoen-sletta har vel den beste sykkelveien i hele bygda. Det er mange andre plasser kommunen bør planlegge sykkelvei før her, sier han.

Eierne reagerer

Trygve Aas, en av Hunsøya-investorene, sier dette:

— Det er fint Ruenes sier fra. Vi ønsker ikke å være negative med noen, men det er selvsagt ikke bra hvis vi risikerer en sykkelvei midt i næringsparken. Vi visste at noe var på gang, men vi ante ingenting om disse løsningene før vi så det i avisen, sier Aas, og legger til:

— Vi skal ha noen dialogmøter med kommunen. Vi må gi dem en sjanse, sier han.

Ingenting avgjort

Rådgiver Ingrid Konsmo i Vennesla kommune, svarer slik på kritikken:

— Slik driften i næringsparken er i dag, er det ikke aktuelt med sykkelvei. Det var for å unngå forsinkelser for God Driv AS Hunsøya-plan og utbyggingen av Helsehuset, vi nå måtte avklare sykkelveien over elva. Forslagene inne på selve øya er kun skisser og mulige løsninger. Ingenting er avgjort på lenge, sier hun.