FARSUND: — Det var lagt opp til at det ikke skulle være noe presseoppbud da prinsen var her, men alt ble filmet og noe vil bli lagt ut på hjemmesidene til Triplex-øvelsen senere, sier ordfører Arnt Abrahamsen (Ap) i Farsund.

Han hadde tirsdag æren av å motta HKH prins Henry (32), som oftest går under navnet Harry. Dette skjedde idet sistnevnte inspiserte den internasjonale nødhjelpsøvelsen IHP Triplex på Lista. Prinsen hadde da landet på Kjevik hvorfra han ble hentet i et militært helikopter og fløyet til Lista flyplass. Her sto ordføreren klar til å motta besøket som skjedde uten at offentligheten kjente til det på forhånd.

Sivilforsvaret

Det var avisa Lister24 som først skrev om hendelsen, og de kunne fortelle at sjefen for både det norske og britiske sivilforsvaret var med på mottagelsen sammen med ordfører Abrahamsen.

Prins Henry er den høye beskytter til International Humanitarian Partnership som arrangerer redningsøvelsen. Her er 500 deltagere fra 70 nasjoner med, og øvelsen varer fra søndag til torsdag.

«Ikke i min tid«

Ordfører Abrahamsen er ikke kjent med at det tidligere har vært besøk fra utenlandsk kongehus på Lista.

— Det tror jeg i alle fall ikke har skjedd i min tid som ordfører, sier han.

Prinsen er sønn av avdøde prinsesse Diana og prins Charles, og er i dag nummer fem i arverekken til den britiske tronen.